— door Laurine

Uit je winterdip met IV therapy

Door de koude, grijze en korte winterdagen heeft bijna iedereen wel eens last van een winterdip. Je voelt je moe, neerslachtig en futloos. In de winter heeft dit vaak te maken met het gebrek aan zonlicht. Met weinig mooi weer in het vooruitzicht lijkt wachten op de zon nog een eeuwigheid te duren. Er zijn enkele tips en behandelingen die je door deze periode helpen tot je opnieuw van je natuurlijke dosis vitamine D kan genieten.

Let op je voeding

Hoewel het verleidelijk is om jouw winterlaag te spijzen: gezond eten is de boodschap. Door je winterdip kan je meer ‘craven’ naar koolhydraatrijk voedsel en suikers. Probeer hier niet aan toe te geven. Een gezond dieet met veel (groene) groenten en fruit zal zorgen voor meer energie en haalt je humeur mee naar boven. Bovendien geeft ongezonde voeding een ongezond gevoel en dit werkt negatief op ons humeur.

Beweeg

Aantrekkelijk is het niet om in dit weer te gaan sporten, maar toch helpt het tegen je winterdip. Fysieke inspanning zorgt voor meer energie en werkt positief op je gemoedstoestand. Als het winterweer het toelaat: ga buiten sporten/wandelen/fietsen/… De frisse buitenlucht zal je een extra boost geven.

(Winter)slaap

Zorg voor een goede nachtrust. Onvoldoende slaap gaat een negatieve invloed uitoefenen op de stofwisseling en het immuunsysteem. Minder dan 8u slaap per nacht verstoord ook onze emotionele stabiliteit. Juist wat je niet nodig hebt in deze donkere periode.

Laat je helpen

Bovenstaande tips kunnen je helpen om je humeur (kortstondig) te verbeteren, maar het is belangrijk om een oplossing op langere termijn te vinden om de winterperiode door te komen. Bij Lightfalls Clinic bieden wij 2 behandelingen aan die de oorzaken en symptomen direct aanpakken en zo een effectieve oplossing bieden voor je winterdip, namelijk: IV therapy & lichttherapie.

IV therapy

Met IV therapy gaan we een mix van mineralen, anti-oxidanten, en elektrolyten toedienen. Dit werkt als een energieboost voor het volledige lichaam. Doordat het intraveneus wordt toegediend is er steeds een opname van 100%. Vitaminepillen of vitaminedrankjes worden grotendeels afgebroken in het spijsverteringskanaal waardoor de nodige vitaminen in veel mindere mate worden opgenomen. Met de talrijke voordelen van de vitaminencocktail krijg je nog eens 1000ml vocht binnen, wat dehydratatie tegengaat. Door deze healthboost geraak je in een mum van tijd uit je winterdip: je tekort aan vitaminen wordt opgelost, de slaapkwaliteit verbetert aanzienlijk, je gehele lichaam wordt gezuiverd van toxines en je krijgt een algeheel gezond gevoel. Positive vibes!

Andere doelen IV therapy

Naast het verhelpen van je winterdip heeft het vitamineinfuus ook nog veel andere doelen: zo kunnen ze je helpen herstellen na een verkoudheid of griep. Of zorgen ervoor dat een frequente reiziger af is van de effecten die hij/zij ervaart van jetlag. Maar er zijn ook vitamineinfusen samengesteld voor recreatieve of serieuze sporters. Zo worden alle vochtlevels en zouten herstelt die het lichaam verloor tijdens het sporten zonder dat men de hoeveelheid suikers die in energiedrankjes of sportdrankjes zitten binnenkrijgt. De sportinfusen spoelen ook melkzuur en toxines weg die gecreëerd werden tijdens het sporten.

Boostershots

Naast vitamineinfusen zijn er ook boostershots, dit zijn injecties van een bepaalde vitamine. Een voorbeeld is een boostershot met vitamine B12. Na toediening van deze injectie gaat de productie van rode bloedcellen naar omhoog, je energieniveau stijgt, je immuunsysteem krijgt een boost en je slaapkwaliteit zal verbeteren.

Veiligheid

Vitamineinfusen worden steeds toegediend na toestemming van een voorschrijvende arts en na een volledige gezondheidsbeoordeling. Alle protocollen zijn grondig onderzocht en ontwikkeld door medische specialisten. Bij Lightfalls Clinic worden de infusen en boostershotinjecties steeds toegediend door een verpleegkundige. Veiligheid is dus gegarandeerd.

Soorten IV's

Lightfalls Clinic is de eerste clinic in België waar deze IV therapy wordt aangeboden. Er worden 7 verschillende infusen aangeboden, elk met eigen samenstelling en dus elk met een verschillend doel. Een overzicht: - impressIVe: maximaliseren productiviteit, gezond & fris gevoel - attractIVe: verjonging & anti-oxidantenboost - sensitIVe: verfrissing en herstelling bij zware werkdruk - hydratIVe: vochtherstel bij recreatieve sporter - actIVe: vochtherstel en anti-oxidantenboost voor de serieuze sporter - cognitIV: verbetering functie van de zenuwcellen voor de oudere mens - most exclusIVe: meest complete infuus, reinigend en herstellend.

Lichttherapie

Naast de vitamineboost kan je ook met enkele sessies lichttherapie komaf maken met je winterdip. Zoals eerder vermeld is de grote boosdoener bij winterdips of winterdepressies het grote tekort aan daglicht. Een aantal biologische processen in het lichaam verlopen niet meer zoals het hoort door dit tekort. Zo zal het lichaam extra slaaphormoon, melatonine, produceren. Normaalgezien stopt de productie van melatonine in de ochtend door genoeg daglicht. Maar omdat in de winter de dagen donkerder en korter zijn stopt de productie niet altijd. Daardoor blijft melatonine bij sommige mensen overdag nog steeds in het lichaam aanwezig, wat zorgt voor een langdurig vermoeid gevoel. Hiervoor bieden we bij Lightfalls een oplossing: lichttherapie. Lichttherapie heeft een wetenschappelijk bewezen positief effect op mensen die erg last hebben van een winterdip of zelfs winterdepressies. Lichttherapie wordt aangeboden in een kuur van enkele sessies die je door je winterdip helpen. Maar deze lichttherapie heeft nog tal van andere voordelen: zo werkt de lamp anti-bacterieel, wondhelend én huidverjongend. Voor meer informatie rond lichttherapie kan steeds een gratis infogesprek gepland worden in de clinic.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online