— door Laurine

Stappenplan naar de perfecte huid

Wanneer je gaat trouwen of een belangrijk feest gepland hebt is het noodzakelijk om vroeg genoeg te starten met de voorbereidingen om uw huid in topconditie te krijgen. De meeste behandelingen vragen meestal meerdere sessies waar telkens enkele weken tijd tussen zitten. Hieronder vind je een stappenplan naar de perfecte huid om te kunnen stralen op de grote dag.

12 maanden: laserontharing

Bij laserontharing is het belangrijk om vroeg genoeg te starten. Aangezien het sterk afhankelijk is van persoon tot persoon is het moeilijk te voorspellen hoelang een ontharingsprocedure precies zal duren. Gemiddeld zijn 5 à 6 sessies nodig en meestal worden hier +/- 8 weken tussengelaten. Het is dus zeker aan te raden om vroeg genoeg je eerste sessie te boeken. Laserontharing is zowel voor vrouwen als voor mannen geschikt. Met permanente ontharing bij Lightfalls Cosmedic Clinic kunnen we een vrijwel pijnloze ontharing garanderen doordat we gebruik maken van de Soprano Ice laser. Deze laser maakt gebruik van een specifieke techniek die zorgt voor een verzachtend effect. Niet overtuigd? Bij Lightfalls bieden we een gratis testsessie aan.

12 weken: PRP haar

PRP of platelet rich plasma is een behandeling waarbij het bloed van de patiënt wordt getrokken en dan gecentrifugeerd. Na het centrifugeren zal de arts het bloedplasma, met een hoge concentratie aan bloedplaatjes, injecteren in de hoofdhuid. Doordat het bloedplasma vol met groeifactoren zit zal dit ervoor zorgen dat de haarzakjes een extra boost krijgen en zo meer en dikkere haargroei stimuleren. Deze behandeling is geschikt voor vrouwen en mannen met haarverlies, dunner wordend haar of beginnende kaalheid. Het voordeel van deze behandeling is dat het een eenvoudige, niet-chirurgische ingreep is met een zeer snel herstel. Het eindresultaat is bovendien heel natuurlijk. Voor deze behandeling zijn 6 sessies nodig, met telkens 2 weken tussen. Na 12 weken kan je dus genieten van gezonder en voller haar.

6 - 12 weken: Skinboosters

Injecties met skinboosters werken als een huidverbeterende behandeling op basis van hyaluronzuur. De behandeling met skinboosters zorgt voor een langdurige hydratatie en een verbetering van de huidkwaliteit. De arts gaat tijdens de behandeling kleine injecties toedienen in het gelaat, de handen, de hals of het decolleté. Doordat het om injecties gaat, zal de verbetering van de huidkwaliteit van binnenuit gebeuren. Na de behandeling kan je genieten van een frisse uitstraling met een goed gehydrateerde huid zonder fijne lijntjes en oneffenheden. De behandeling met skinboosters geeft een geleidelijk en langdurig resultaat. Na 3 behandelingen met telkens 2 tot 4 weken tussen bereikt men het gewenste resultaat. Een resultaat dat op lange termijn zichtbaar blijft. Nadien volstaat een jaarlijkse eenmalige onderhoudssessie

10 weken: chemische peelings

Een chemische peeling is een exfoliatie van de huidcellen gestimuleerd door een chemische oplossing. De dode huidcellen worden verwijderd en dit zorgt ervoor dat werkzame stoffen beter worden opgenomen en dat de aanmaak van nieuwe cellen, collageen en elastine worden gestimuleerd. Er zijn verschillende soorten chemische peelings die allemaal een specifiek einddoel hebben. Zo kan de focus gelegd worden op het verminderen van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken, maar ook acné en fijne lijntjes kunnen behandeld worden. Naast deze specifieke doelen hebben alle peelings gemeen dat ze de huid zuiveren, open poriën verkleinen of sluiten, rimpels verzachten, de teint egaliseren en imperfecties corrigeren. Na een grondige huidanalyse wordt uw huidtype vastgesteld. Op basis van deze analyse wordt vervolgens een persoonlijk behandelplan opgesteld met de peelings die bij uw huid en wensen passen. Meestal wordt een behandeling van 5 sessies aangeraden om een optimaal resultaat te bereiken. Tussen elke sessie zit ongeveer 14 dagen, in deze periode is het aangewezen dat de patiënt thuisproducten gebruikt om het effect van de peelings nog meer te versterken.

6 weken: PRP gelaat

De vampire facelift is een niet-chirurgische behandeling voor huidverjonging. Het heeft dezelfde werking als de PRP behandeling voor het haar, maar in plaats van injecties in de hoofdhuid zal de arts injecteren in het gezicht. Het eindresultaat is een gezondere, stevigere huid die er jonger en mooier uitziet. De ‘natuurlijke’ facelift wordt ingezet als behandeling voor rimpels in het gezicht maar ook voor acnélittekens of andere littekens. Voor PRP in het gelaat volstaan 3 sessies.

6 - 10 weken: microneedling

Een andere populaire anti-aging behandeling is Microneedling. Microneedling is een techniek waarbij fijne naaldjes de lederhuid net voldoende ‘verwonden’ om de vrijmaking van groeifactoren te activeren. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler en dikker wordt maar ook zodat fijne lijntjes verminderen en littekens versoepelen. Tijdens de behandeling wordt een actieve ingrediënten (hyaluron, vitamines,...) op het gelaat aangebracht. Door de kanaaltjes die de microneedlingpen creëerde zal de vloeistof dieper tot in de huid kunnen dringen en werken waar het echt nodig is. Microneedling zorgt voor een coup d’éclat waardoor uw huid een echte ‘glow’ krijgt. 3 tot 5 microneedling behandelingen om de twee weken zijn aangewezen.

2 weken: botox

We maken hier gebruik van een verdunde, gezuiverde vorm van het Botuline toxine type A. Dit is een eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie en de overactiviteit van spieren vermindert en de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren blokkeert, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Hiermee kunnen we rimpels preventief behandelen of ervoor zorgen dat rimpels niet dieper worden. Met botuline toxine worden mimische rimpels minder zichtbaar. Met mimische rimpels bedoelen we: fronsrimpels, voorhoofdsrimpel en kraaienpootjes. Deze injecties zorgen na ongeveer 1-2 weken voor een jong, ontspannen en fris gelaat.

1 week: fillers

Bij de behandeling met fillers wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur of calcium hydroxyappatite injecties die de rimpels in de huid gaan opvullen of volume geven aan het gezicht. Zo worden fillers gebruikt om meer vorm te geven aan de lippen, jukbeenderen of rimpels rond de mond of ogen op te vullen. Ook traangoten worden hiermee opgevuld, om wallen en/of donkere kringen weg te werken. Het resultaat van deze zeer effectieve behandeling is direct zichtbaar. Ook handen kunnen we hiermee aanzienlijk verjongen.

1 week: IV therapy

Onze IV therapy zorgt ervoor dat je van binnenuit kan stralen. Naast een ware energieboost werken de vitamineinfusen ook positief op uw huid, haar en nagels. Bovendien zorgt de IV therapy ervoor dat je beter slaapt, wat op zijn beurt wallen en donkere kringen voorkomt. Ook je gemoedstoestand gaat de lucht in: de ideale laatste stap voor de grote dag!

Intake gesprek

Om te weten te komen welke behandelingen voor jou geschikt zijn is het aangewezen een afspraak te maken voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek vindt een huidanalyse plaats en wordt een persoonlijk behandelplan opgemaakt om uw huid in topconditie te brengen. U kan ook met al uw vragen terecht bij ons tijdens een gratis adviesgesprek met één van onze artsen of huidexperts.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online